|

Poslanica pozvala sve Srbe da napuste Makedoniju i vrate se na Kosovo

Poslanica pozvala sve Srbe da napuste Makedoniju i vrate se na Kosovo
0
S
SRNA
13.12.2010. u 10:09
6
komentara
0

dijeljenja
Poslanica pozvala sve Srbe da napuste Makedoniju i vrate se na Kosovo Radmila Šekerinska
Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) morat će da odgovara zbog incidenta u Sobranju kada je poslanica te stranke Radmila Šekerinska pozvala lidera srpske partije Ivana Stoiljkovića da zajedno sa svim Srbima u Makedoniji napusti zemlju i vrati se na Kosovo.
"SDSM, koji je u više navrata ispoljavao netrpeljivost prema Srbima u Makedoniji, i Šekerinska morat će da odgovaraju za ovaj incident, posebno zato što im se često događa da potcjenjuju i romske predstavnike u parlamentu, što pokazuje njihovu etničku netrpeljivost u dužem periodu", navodi skopski dnevnik "Večer".

Poslanik Ivan Stoiljković iz Demokratske partije Srba u Makedoniji najavio je da će poslati protestno pismo ambasadama svih zapadnoevropskih zemalja, tražeći zaštitu od politike predstavnika SDSM i izviljenje partijskog vrha.

Povod za incident bila je skupštinska rasprava o projektu "Skoplje 2014" tokom koje je Stoiljković u nekoliko navrata Kameni most u Skoplju nazvao Dušanovim mostom. To je isprovociralo Šekerinsku, pa je poručila Stoiljkoviću da napusti Makedoniju i ode na Kosovo, "jer omalovažava i preimenuje makedonske vjekovne simbole".
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...