Cijene u predsezoni
0

Poskupio smještaj na hrvatskom Jadranu

Sarajevo-x.com
S dolaskom ljepšeg vremena mnogi građani naše zemlje počeli su odlaziti na godišnje odmore, a svima onima kojima će ljetna destinacija biti Hrvatska neće biti drago da čuju kako su cijene smještaja na Jadranu više nego prošle godine.

Prema istraživanju portala Crozilla, cijene najma apartmana u maju i junu ove godine u prosjeku su 9,4 posto veće nego u istom razdoblju 2010.

Najniže cijene trenutno su u Vodicama, gdje se noćenje u apartmanu može naći i za sedam eura po osobi. Otoci Murter i Korčula također su među najpovoljnijim, a cijene su niže od devet eura po osobi.

Najskuplji u predsezoni su apartmani na Hvaru, u prosjeku 19 eura po osobi, te u Omišu (18,4 eura), Dubrovniku (17,5 eura) i Splitu (14,4 eura).

Cijene su u odnosu na prošlu godinu najviše porasle u Omišu, na Rabu i u Umagu, a pale su u Poreču, Zadru i Novalji, gdje možete prenoćiti i za manje od 10 eura po osobi. Tu se očekuje porast broja turista u odnosu na prethodnu godinu.

Mnogi faktori utječu na visinu cijena najma, a najvažniji su lokacija, blizina plaže, opremljenost apartmana i raznolikost sadržaja koje mjesto pruža.

Najveća potražnja u maju i junu bila je za apartmanima na području Zadarske, Primorsko-goranske, zatim Splitsko-dalmatinske te Šibensko-kninske županije.

Najviše stranaca koji su tražili apartmane na portalu Crozilla bio je iz Slovenije, zatim iz BiH, pa Njemačke, Italije, Austrije, Srbije, Švicarske i Belgije. Najviše se tražio smještaj na Krku, Braču, Biogradu, Marini i Murteru.