|

Posjeta Timu FUCZ angažovanom na otklanjanju posljedica od poplava u Makedoniji

Posjeta Timu FUCZ angažovanom na otklanjanju posljedica od poplava u Makedoniji
13
Klix.ba
19.8.2016. u 19:21
4
komentara
13

dijeljenja
1/3
2/3
3/3
Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Fahrudin Solak i pomoćnik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje, Samir Agić, posjetili su Tim BiH, tačnije FUCZ, koji je angažovan na otklanjanju posljedica nedavnih katastrofalnih poplava u Skoplju.
Cilj ove posjete bio je obilazak Tima FUCZ, kao i pogođenog područja grada Skoplja, a ponijeli su i dodatnih pet isušivača kao pomoć ugroženom stanovništvu. Direktor Fahrudin Solak i Samir Agić susreli su se sa Jasminom Gagulom, otpravnikom poslova u Ambasadi BiH u Makedoniji, te sa direktorom i zamjenikom direktora Direkcije za zaštitu i spašavanje Republike Makedonije sa kojima su razmijenili iskustva stečena za vrijeme i nakon poplava u Bosni i Hercegovini i Makedoniji i dogovorili buduću saradnju shodno potpisanom Sporazumu u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa.

Nakon realizovane misije u otklanjanju posljedica nedavnih katastrofalnih poplava u Skoplju i okolini, Tim FUCZ, sastavljen od deset pripadnika FUCZ sa visokotlačnim pumpama za vodu i drugom opremom i još četiri vatrogasca Civilne zaštite Kantona Sarajevo sa dva vatrogasna vozila, u Bosnu i Hercegovinu se vraćaju 21.08.2016. godine.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...