Regija
0

Porodica, prijatelji i kolege se oprostili od Dolores

Klix.ba
(Foto: Sibenskiportal.hr)
Porodica, rodbina, prijatelji, poznanici i kolege oprostili su se od tragično preminule šibenske glumice Dolores Lambaše.

Na šibenskom gradskom groblju Kvanj, uz članove porodice, prijatelje i poznanike svoje posljednje zbogom Dolores Lambaši došao je dati i veliki broj hrvatskih glumaca, kolega i prijatelja s kojima je Dolores nesebično i strastveno provela svoj kratki i tragično prekinut život.

Od nje su se oprostili glumci Ivo Gregurević, Nives Ivanković, Ana Grujica, Leon Lučev, Slaven Knezović, Franka Klarić, Mate Gulin, Joško Ševo, Špiro Guberina i mnogi drugi.

Od Dolores se došao oprostiti i Stojan Matavulj koji je kobnog jutra vozio automobil u kojem je poginula, objavio je Šibenski portal.

Klapa Romansa otpjevala je pjesmu "Tu je moj dom" i "Ne diraj moju ljubav", između kojih je na zahtjev Doloresine mame Joško Ševo recitirao dio Solomonove "Pjesme nad pjesmama".

Prema vječnom počivalištu mladu glumicu otpratili su uz zvuke trube i pjesme "Krist jednom stade na žalo".

Shrvani otac Đino i majka Alma ispratili su Dolores. Zvuci trube i stihovi pjesme "Moj lipi anđele" potjerali su suze na lice Nives Ivanković, Slavenu Knezoviću, ali i Doloresinoj bivšoj ljubavi Ivi Gregureviću.

Podsjećamo, Dolores je svoj mladi život izgubila u saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu ujutro dogodila kod Velike Kopanice blizu Slavonskog Broda. Do nesreće je došlo nakon što je 52-godišnji glumac Stojan Matavulj, s kojim je Dolores Lambaša bila u automobilu marke Nissan, udario u Volkswagen Polo jer nije držao dovoljno razmaka. Vozač Pola lakše je povrijeđen, a Dolores je od siline udarca ispala iz automobila. Prebačena je u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je operisana, no nažalost nije se uspjela izboriti, podlegla je zadobivenim povredama.

Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. marta 1981. godine. Bila je hrvatska televizijska, filmska i kazališna glumica.

Dolores je glumila u brojnim serijama - "Dobre namjere", "Zakon ljubavi", "Ruža vjetrova", "Najbolje godine", "Zauvijek susjedi" i "Odmori se, zaslužio si", dok je na teatarskim daskama zapamćena u predstavi Zagrebačkog HNK, "Dom Bernarde Albe", u režiji Božidara Violića gdje je glumila glavnu ulogu Adele.

Film kojim se najviše ponosila je "Vjerujem u anđele", koji je nagrađen sa sedam nagrada publike diljem svijeta. Glumila je i u filmovima "Tumor" i "Pravo čudo".