Regija
132

Poreč: Zaključali dijete u uzavrelom automobilu, otac nije želio razbiti staklo

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dječak, najvjerojatnije dvogodišnjak, po najvećem suncu ostao je pola sata zaključan u automobilu u Poreču. U spašavanju djeteta umiješao se slučajni prolaznik, Zoran Grgić iz Požege, koji je odlučio razbiti staklo i spasiti dječaka iako to otac mališana nije ni pokušao.

U petak oko 10:30 sati, kako piše Glas Istre, na parkiralištu iza stare porečke robne kuće roditelji su ostavili dijete u autu kako bi obavili kupovinu. U međuvremenu su shvatili da im je u autu ostao ključ i da se vozilo automatski zaključalo.

Prema riječima Grgića, dijete u auto je bilo znojno, mokro i izgledalo je kao da mu nije bilo dobro. Pitao je za koliko vremena dolazi bravar i zašto ne razbiju staklo.

"Na to mi je kazao da čeka bravara, a s druge strane žena koja me alarmirala i dalje je zapomagala: 'Zoka, pomozi mu, razbij staklo!' Tada sam otišao do svog automobila koji je bio parkiran na nekoliko metara i uzeo ključ za skidanje točkova", ispričao je Grgić.

Što je najgore, otac djeteta se protivio intervenciji Grgića, koji je odgurnuo oca te ključem za otpuštanje vijaka na točkovima razbio staklo i na taj način vjerojatno djetetu spasio život.

"Izvukao sam dijete iz vozila, odnio u hladovinu i dao mu vode, dok je otac ostao šokiran. Dijete je bilo potpuno mokro i počelo da plavi. Budući da se otac tako postavio i čak je bio ljut na mene, ponudio sam mu da ću mu nadoknaditi štetu za razbijeno staklo, no na to mi nije ni odgovorio. Napravio bih to opet, bez puno razmišljanja, jer mi je dijete važnije od stakla", komentirao je Grgić.