Promijenilo se preko noći
13

Porastao broj novozaraženih u Hrvatskoj, razmatra se stavljanje Brača u karantin

N. V.
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Nacionalni stožer civilne zaštite Hrvatske objavio je najnovije informacije o epidemiološkoj situaciji u ovoj državi. Za razliku od prethodnih dana kada je broj novooboljelih pretežno bio jednocifren, ovaj put bilježe 36 novih slučajeva, a čak 22 njih je sa Brača.

U posljednja 24 sata zabilježena su 36 nova slučaja zaraženosti koronavirusom od čega je njih 22 s Brača, prenosi Index.hr.

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak poručio je da postoji mogućnost da cijelo ostrvo bude stavljeno u karantin:

"Treba vidjeti može li se prekinuti komunikacija i prijenos virusa. Tek kad vidimo to, moći ćemo ocijeniti treba li Brač staviti u karantenu. Ako se može prekinuti kontakt između mjesta, onda ćemo se svakako odlučiti za karantenu."

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš kazao je kako se čini da je nulti pacijent s Brača negativan. Osim toga iznio je detaljne informacije o epidemiološkoj situaciji u državi:

"Ukupno je 1.161 oboljela osoba. Ukupan postotak nalaza od jučer je 4,98 posto. Hospitaliziranih je 184, četiri manje nego jučer, 21 osoba je otpuštena iz bolnica, a ukupno je oporavljenih je 1.689."

Capak je rekao da je porast broja zaraženih dokaz da se situacija preko noći može promijeniti, ali da ovo nije posljedica popuštanja mjera.