Vremenske neprilike
0

Poplave i oluje širom Hrvatske: U Zadru čak 33 vatrogasne intervencije, poplavljene ulice

L. S.
Foto: Grad Zadar
Foto: Grad Zadar
Vremenske neprilike stigle su u susjednu Hrvatsku, kad su najprije probleme stvorile na sjevernom Jadranu, a potom su zahvatile i Dalmaciju. Ipak, hrvatski mediji prenose da je u jednom gradu palo kiše kao u pola Hrvatske.

Na zadarskom području od nedjelje navečer do ponedjeljka ujutro pale su velike količine kiše uslijed čega su poplavljeni gotovo svi dijelovi Zadra, a olujno jugo odsjeklo je od kopna većinu otoka, prenosi Net.hr.

Nevrijeme, praćeno jakom grmljavinom, počelo je sinoć u 20:00 sati i trajalo je do rano ujutro. Na zadarskom je području palo kiše kao u pola Hrvatske, a jučer iza 14:00 sati zabilježen je najjači udar juga - 25,5 metara u sekundi, što odgovara brzini od oko 98 kilometara na sat.

Poplavljeni su gotovo svi dijelovi Zadra, najviše zapadni dio grada, a vatrogasci su imali 21 intervenciju tokom noći i 12 u jutarnjim satima.

Usred snažnog juga more je na pojedinim lokacijama nanijelo šljunak na pješačke staze i saobraćajnice zbog čega su ekipe još sinoć počele s čišćenjem ulica, vraćanjem izbijenih šahtova i uklanjanjem svakojakih predmeta kako bi održali razinu saobraćajne sigurnosti, opisao je Zadarski.hr.

Dakako, upaljen je narandžasti meteoalarm za Kninsku, Splitsku i Dubrovačku regiju te regije Srednju i Južnu Dalmaciju. Očekuje se opasno vrijeme s lokalno obilnijom kišom, a moguće je poplavljivanje imovine.