Progutao paketić heroina
0

Ponovo uhapšen splitski diler koji je ugrizao policajca pa se pravdao da nema zube

Dž. P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Tonči D. (54), dobro poznat splitskoj policiji s 20 godina "staža" u dilanju heroina, uhapšen je po šesti put zbog istog krivičnog djela.

Osim po dosjeu i presudama za preprodaju droge, dobro ga pamti inspektor kojeg je ugrizao ne bi li ga spriječio da mu nađe heroin koji je natrpao u usta, piše Slobodna Dalmacija.

Inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske su u utorak pretresom stana kojeg koristi na području Sirobuje našli 28 grama heroina i digitalnu vagu za precizno mjerenje s vidljivim tragovima heroina. Osim droge je imao i smjesu za povećavanje mase prilikom prodaje opijata.

Na splitskom sudu je 2015. godine osuđen na pet godina zatvora zbog dilanja heroina i napada na policajca. Teretio se da je u prvoj polovini 2014. godine nabavljao neutvrđene količine droge od nepoznate osobe koje je pakirao u manje količine i prodavao. Tako je uhapšen u parku u Šižgorićevoj ulici u Splitu kada je prodao heroin starom splitskom ovisniku kojeg su odmah nakon kupovine droge uhapsili policajci.

Sat vremena nakon što je prodao drogu, Tončija D. su policajci Službe kriminaliteta droga zatekli ispred trgovine dok je u ruci držao paketić s heroinom. Nakon što su se legitimirali službenim iskaznicama, on je naglo strpao u usta PVC paketić s drogom želeći ga progutati. Jedan od policajaca pokušao ga je spriječiti u gutanju, ali ga je diler ugrizao za gornji dio lijeve šake nakon čega je progutao paketić.

"Nemam zube pa nisam ni mogao ugristi policajca. Ogrebao ga je njegov sat", tvrdio je uhapšeni na suđenju.

Zbog dilanja je osuđen na tri i po godine, a zbog napada na policajca na dvije godine zatvora te mu je izrečena jedinstvena petogodišnja kazna.