|

Ponovo odgođeno suđenje Sanaderu

Ponovo odgođeno suđenje Sanaderu
0
F
FENA
16.12.2014. u 11:34
0
komentara
0

dijeljenja
Ponovo odgođeno suđenje Sanaderu Ivo Sanader (Foto: EPA)
Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska u utorak je ponovo odgođeno zbog njegova zdravstvenog stanja, a nova je rasprava zakazana za 3. februar.
Sanader koji se na sudu zbog zdravstvenih problema nije pojavio od početka novembra i danas je kazao da ima iste simptome kao ranije te da sutra treba obaviti novu pretragu srca, tzv. holter.

"Zato vas danas molim za poštedu", kazao je Sanader sudskom vijeću.

I u podnesku koji je njegova obrana predala sudu stoji da je uređaj za pretragu u remetinečkom zatvoru bio pokvaren te da Sanader pregled
kojim će se, među ostalim, utvrditi i njegova raspravna sposobnost treba obaviti u KBC Rebro.

Sanader od ranije ima srčane probleme, a krajem oktobra mu se stanje pogoršalo pa je nekoliko dana proveo i u bolnici. Elektrokonverzijom mu je nepravilni srčani ritam vraćen u normalu, ali njegovo stanje stalno treba pratiti EKG-om. Srčane probleme mu prema ranijem nalazu vještaka otežavaju i povećani krvni pritisak, masnoće u krvi, te gastritis.

U slučaju Planinska bivšem premijeru se sudi zbog optužbi da je primio 17 miliona kuna provizije nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja kupilo zgradu od kompanije bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesne industrije Stjepana Fiolića. Priču o Sanaderovom milionskom mitu, koje mu je odnio u kutiji za hrenovke, prvi je iznio upravo Fiolić, koji sada sa Sanaderom dijeli optuženičku klupu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.