Pomoćnik srbijanskog ministra uhapšen na Kosovu

F
FENA
27.1.2010. u 08:22
0
21
Pomoćnik srbijanskog ministra uhapšen na Kosovu
0
Pomoćnik srbijanskog ministra uhapšen na Kosovu
Ministar za Kosovo i Metohiju u srbijanskoj vladi Goran Bogdanović u utorak je od međunarodne zajednice zatražio da "obuzda Prištinu" nakon što je njegov pomoćnik Branislav Ristić uhapšen u kosovskom selu Drsnik kod mjesta Kline, te pušten nakon petosatnog saslušanja.
Bogdanović je kazao kako međunarodna zajednica mora poslati vrlo jasnu poruku vlastima u Prištini te se odrediti prema tom slučaju jer Beograd "prosto više nije u situaciji trpjeti ovakvo maltretiranje i šikaniranje".

"Ovo što se danas desilo i što se dešava unazad nekoliko dana, šalje vrlo jasnu poruku Srbima na prostoru Kosova i Metohije da za njih dolje nema mjesta, da se moraju povinovati zakonima vlade Kosova", ocijenio je Bogdanović.

Srbijanski ministar dodao je kako je to i jasna poruka države Srbije da će se ona i dalje boriti da Srbi na Kosovu imaju osnovna ljudska prava i da se vraćaju na svoja vjekovna ognjišta, te da će i dalje voditi računa o Srbima koji imaju namjeru vratiti se na Kosovo i onima koji su se već vratili.

Ristića je s još četvoricom njegovih suradnika Srba ranije u utorak privela je kosovska policije i pustila ih nakon saslušanja.

Glasnogovornik kosovske policije u gradu Peći Zeqir Kelmendi u izjavi koju su prenijeli beogradski mediji objasnio je da su Ristić i ostali privedeni jer su ilegalno prešli granicu, nisu blagovremeno prijavili održavanje sastanka te nisu dozvolili policiji ulaz prostorije u kojima se skup održavao.

Ristića je, kako se ističe, nakon puštanja kosovska policija ispratila do graničnog prijelaza Merdare na sjeveru Kosova, dok su se ostala četvorica privedenih vratila u selo Drsnik.

Inače, sredinom siječnja kosovska policija prekinula je posjet ministra Bogdanovića mjestu Štrbac na Kosovu, objasnivši mu da se ne može kretati na tom području bez dozvole kosovske vlade.


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: