|

Politički konsenzus u Hrvatskoj vrlo je važan

Politički konsenzus u Hrvatskoj vrlo je važan
0
F
FENA
13.11.2008. u 14:29
0
komentara
0

dijeljenja
Politički konsenzus u Hrvatskoj vrlo je važan Foto: Reuters
Široki konsenzus svih političkih stranaka u Hrvatskoj glede europskih ciljeva zemlje vrlo je važan jer je to temelj uspješnosti u procesu eurointegracija, ključan za donošenje potrebnih zakona i njihovu provedbu, a bit će vrlo važan i kad Hrvatska postane 28. zemlja članica EU, rekao je u četvrtak u Zagrebu europski povjerenik za proširenje Olli Rehn.
Rehn je to rekao u izjavi za novinare nakon razgovora koje je u Hrvatskom saboru vodio s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem, predsjednicima i članovima Nacionalnog odbora za praćenje pregovora, te Vanjskopolitičkog odbora i Odbora za europske integracije.

Sve je današnje razgovore ocijenio vrlo korisnim i prijateljskim i ponovio kako je istaknuo glavne izazove koji predstoje Hrvatskoj.

"To su borba protiv organiziranog kriminala i korupcije koja je, a nadam se da će i ostati, prvi najvažniji prioritet. To pozorno promatraju i zemlje članice EU i Hrvatska treba ostvariti konkretne rezultate i u fazi istrage i u presudama" kazao je Rehn, napomenuvši kako se razgovaralo i o drugim temama poput brodogradnje, povratka izbjeglica, prava manjina i suradnje s Haškim sudom.

"Hrvatska ostvaruje napredak na mnogim područjima u cilju ispunjenja uvjeta za pristup EU", kazao je Rehn, ponovivši kako je uvjetni i indikativni raspored za završetak pregovora određen kako bi se Hrvatsku ohrabrilo da nastavi tim putem, zbog čega je i on došao u posjet, ali da još predstoji mnogo posla.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.