Regija
0

Policijska akcija "Šok" u Zagrebu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dugopripremana policijska akcija pod nazivom "Šok", na meti koje su od ranije poznati pripadnici kriminalnog podzemlja, započela je danas na zagrebačkom području, doznaje se u Ravnateljstvu policije i Županijskom sudu koji je izdao naloge za pretrage stanova više osoba.

"U toku je preventivno-represivna akcija, usmjerena prema nekoliko osoba koje povezujemo s kriminalnim miljeom i nekim neriješenim kaznenim djelima", kazao je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

O imenima i broju sumnjivaca kojima se pretražuju kuće, stanovi i automobili nije želio govoriti, kao niti o kaznenim djelima koja se istražuju.

Osim potvrde da su policiji izdani nalozi za pretrage, glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić o akciji "Šok" nije želio ništa reći, pravdajući se kako je riječ o USKOK-ovom predmetu o kojemu po zakonu ne smije pričati.

U USKOK-u se također ništa nije moglo doznati.

Neki portali objavili su da policija pretražuje stanove Miljenka Žaje Krojfa koji je već dulje vrijeme u BiH, Sebastijana Rodića, brata ubijenog Vinka Rodića te Josipa Antića Zefe, policiji poznatog zbog iznude, nasilja i kamatarenja. Portali nagađaju da je akcija pokrenuta u sklopu istrage ubojstva Vinka Rodića kojega je u veljači ove godine nepoznati ubojica likvidirao u kafiću u zagrebačkoj Dubravi.

Žaja Krojf, koji je 1998. u eksploziji bombe podmetnute pod njegov automobil teško stradao, bio je drugooptuženi u tzv. Zločinačkoj organizaciji, a teretilo ga se za ubojstvo Nike Mioča 1991.