{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija uhapsila "nepostojećeg" čovjeka koji je ilegalno prešao granicu BiH

F
3.3.2015. u 15:52
4
14
Policija uhapsila "nepostojećeg" čovjeka koji je ilegalno prešao granicu BiH
4
Policija uhapsila "nepostojećeg" čovjeka koji je ilegalno prešao granicu BiH
Hrvatski policajci zaduženi za zaštitu državne granice uhapsili su nedaleko od Vrgorca čovjeka koji "ne postoji", jer je prema izmijenjenim odredbama o prebivalištu izbrisan iz evidencije, a naknado se nigdje nije prijavio.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Neobičan slučaj dogodio se vrgoračkoj policiji kada su nedaleko od mjesta Veliki Prolog uhapsili 25-godišnjaka, koji je ilegalno prešao granicu i iz BiH ušao u Hrvatsku.

Uhapšenog N. H. policija je pronašla u evidenciji osoba za kojima je raspisana potjernica pa su ga odmah priveli u policijsku stanicu. No, taj 25-godišnjak nije pronađen u evidenciji prebivališta u Republici Hrvatskoj, iako je iz potjernice vidljivo da je iz Karlovca gdje je nekoć imao prebivalište i ličnu kartu, koja više nije važeća.

Prilikom provjera prebivališta, koje je policija provodila prošle godine po naređenju Ministarstva uprave, N. H. nije pronađen na adresi na kojoj je prijavljen pa je po odredbama Zakona o prebivalištu odjavljen i izbrisan iz evidencije.

Tako je ostao bez prebivališta i važeće lične karte, a nakon što je izbrisan iz evidencije Policijske uprave karlovačke N. H. se više nigdje nije prijavljivao - ni u Hrvatskoj niti u nekoj drugoj državi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: