|

Policija u kući Mladićevog sina

Policija u kući Mladićevog sina
0
F
FENA
4.12.2008. u 17:23
3
komentara
0

dijeljenja
Policija u kući Mladićevog sina Foto: Reuters
U okviru potrage za dokazima koji bi mogli dovesti do hapšenja Ratka Mladića, policija je pretresla i stan u Ulici Ratka Mitrovića, koji je u vlasništvu Darka Mladića, a koji se trenutno iznajmljuje. Prema izvorima B92, pretres je izvršen i u prostorijama Telekoma u Obrenovcu, na radnom mjestu supruge Darka Mladića.
"Nije u toku akcija hapšenja Ratka Mladića, već je u pitanju potraga za dokazima koji će dovesti do hapšenja Mladića", izjavio je za B92 ministar Rasim Ljajić.

"Narednih dana slijede akcije na više lokacija u Srbiji i trajat će sve do hapšenja Ratka Mladića", rekao je Ljajić. On je dodao da je u pitanju provođenje Akcionog plana za saradnju s Haškim tribunalom.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je rekao da ne postoje nikakve informacije koje bi mogle da potvrde da se Mladić i Hadžić nalaze u Srbiji. Direktor policije Milorad Veljović potvrdio informaciju da je u toku pretres kuće Darka Mladića.

Posljednja policijska akcija provedena je 10. novembra, kada je pretresena fabrika "Vujić" iz Valjeva pod sumnjom da vlasnici pružaju podršku odbjeglom haškom optuženiku.

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija 12. decembra će razmatrati redovni šestomjesečni izvještaj o radu Haškog tribunala.

Vijeću će se obratiti predsjednik i glavni tužilac Haškog tribunala Patrick Robinson i Serge Brammertz, koji će usmeno podnijeti svoje izvještaje, između ostalog i o saradnji država bivše Jugoslavije s tim sudom.

Brammertz bi prije sjednice Vijeće sigurnosti, 10. i 11. decembra, trebalo da obavijesti i Vijeće ministara EU o saradnji Srbije.

Od tog izvještaja zavisi i eventualna odluka o primjeni Prijelaznog sporazuma i početka ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU sa Srbijom.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...