{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija sumnja da je bivši vojnik bacio bombu u dvorište Američke ambasade u Crnoj Gori

22.2.2018. u 11:42
63
172
Policija sumnja da je bivši vojnik bacio bombu u dvorište Američke ambasade u Crnoj Gori
63
Policija sumnja da je bivši vojnik bacio bombu u dvorište Američke ambasade u Crnoj Gori
Foto: Facebook
Crnogorska policija sumnja da je Dalibor Jauković (43) muškarac koji je sinoć bacio bombu u dvorište Američke ambasade, a potom poginuo u drugoj eksploziji, pišu Vijesti.me.
Jauković je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu.

Na njegovom Facebook profilu vidi se da je nagrađen medaljom za zasluge u oblastima odbrane i sigurnosti Savezne republike Jugoslavije 1999. godine.

Jauković je nagrađen za "izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i sigurnosti otadžbine".Eksplozija, za koju policija sumnja da je Jauković odgovoran, desila se oko ponoći.

"Pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD-a jedna osoba izvršila je samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva osoba je s raskrsnice kod Sportskog centra ubacila u krug Ambasade SAD-a jednu eksplozivnu napravu. Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi s kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na mjestu događaja i rukovodi uviđajem", napisala je Vlada Crne Gore na Twitteru.

Podsekretar State Departmenta Steve Goldstein kazao je da su očevici vidjeli čovjeka kako baca objekt preko zida ambasade, prenosi New York Times.

Navodi se i da niko u Ambasadi SAD-a nije povrijeđen.

Goldstein je dodao i da su sigurnosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namjernom samoubilačkom napadu.

Ambasada je na svojoj internet stranici saopćila da postoji aktivna sigurnosna situacija i američki državljani savjetovani su da izbjegavaju Ambasadu SAD-a do novog obavještenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: