Potraga za Antonijom Bilić
0

Policija pretražuje trasu Paravinjinog kretanja

FENA
Antonija Bilić
Antonija Bilić
Policija je oko 14 sati završila današnju potragu za nestalom Antonijom Bilić (17) iz Kričaka pored Drniša.

Pretragom terena na autocesti D-1 od Zatona Obrovačkog do tunela Prezid i željezničkog nadvožnjaka na tom djelu ceste ni danas nije pronađeno tijelo nestale djevojke, doznaje se u šibensko-kninskoj Policijskoj upravi (PU).

Antonija je nestala 7. juna dok je stopirala kod mosta na Čikoli, a 42-godišnji Dragan Paravinja, koji je nakon hapšenja u BiH priznao zločin i u čijem su kamionu pronađeni tragovi krvi Antonije Bilić, rekao je da je djevojku zadavio i bacio u rijeku Krku. Paravinja je kasnije izjavio da je ubistvo Antonije Bilić priznao pod policijskom prisilom.

Hrvatska je 30. juna od BiH zatražila njegovo izručenje.

Načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić kaže kako policija svim raspoloživim snagama u saradnji s pripadnicima gorske službe spašavanja i vatrogascima za maloljetnicom intenzivno traga od 18. juna, a potragom su do sada bile obuhvaćene čak četiri županije -Šibensko-kninska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Karlovačka.

Kostanić podsjeća kako je policija završila potragu čitavog korita rijeke Krke, od jezera Brljana gdje je, kako je Paravinja tvrdio, bacio njezino tijelo, do riječnog ušća. Kako njezino tijelo nije pronađeno na mjestu koje je Paravinja naveo, čak ni kad je potpuno isušen dio Brljana, policija smatra kako je Paravinja lagao te da Antoniju u rijeci Krki više neće tražiti, kazao je Kostanić.

Ubuduće će više biti pretraživana trasa kojom se Paravinja na dan nestanka maloljetnice 7. juna, ali i idući dan, 8. juna, vozio kamionom, dodao je.

Paravinja je 7. juna prošao cestom Dugopolje - Split - Drniš - Paravinje te se noću na 8. juna vraćao na tu trasu, a koristio se uglavnom alternativnim cestama koje policija sada pretražuje, no zbog velikih vrućina ne može se proći više od deset do 15 kilometara na dan, kaže Kostanić i dodaje kako je riječ o teškom i mukotrpnom poslu.

Ronioci su povučeni s terena, a pretragu sada obavljaju kopnene snage.

U daljnjoj pretrazi, kaže Kostanić, policija će više pretraživati i područje Bilišana u Zadarskoj županiji jer je Paravinja u oproštajnom pismu, koje je pronađeno u kupatilu njegove rodice netom prije nego je uhvaćen i priveden, spominjao Bilišane te naveo kako ubistvo djevojke ne treba povezivati s njim ako tijelo bude pronađeno na području Bilišana.

S obzirom na to da je do sada sve lagao, policija, navodi Kostanić, sumnja i u njegovo priznanje te intenzivno provjerava i informacije koje bi upućivale na to da je Antonia Bilić živa.

U ovom trenutku nikakva se mogućnost ne može isključiti, zaključio je Kostanić.