{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija pretražuje garažu Sanaderovih

F
28.12.2010. u 17:02
0
1
Policija pretražuje garažu Sanaderovih
0
Policija pretražuje garažu Sanaderovih
Ivo Sanader (Foto: AP)
Policija je danas ponovno ušla na posjed Ive Sanadera u Kozarčevoj ulici u Zagrebu kako bi pretražila garažu, doznaje se od braniteljskog tima bivšeg premijera koji je podnio žalbu na noćašnju zapljenu umjetnina.
Jedan od Sanaderovih zagrebačkih branitelja Goran Suić izjavio je za Hinu da su policajci došli u dom Sanaderovih kako bi pretražili garažu. O pojedinostima nije znao ništa više reći, dodajući da je na mjestu događaja članica braniteljskog tima odvjetnica Jasna Novak, koja je bila nedostupna za izjavu.

Suić je potvrdio i da je obrana podnijela žalbu na privremeno oduzimanje vrijednih umjetnina.

"Podnijeli smo žalbu i čekamo odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda koje mora odlučiti i o prethodnim žalbama na blokadu poslovnog prostora i bankovnih računa bivšeg premijera i članova njegove uže obitelji, supruge i kćeri", rekao je Suić.

Od glasnogovornika suda Krešimira Devčića doznaje se da još nisu riješene žalbe Sanaderove odbrane koja, po Suićevim riječima, od USKOK-a još nije dobila odgovor na zahtjev za uvid i kopiranje spisa.

Po novom Zakonu o kaznenom postupku, pravo razgledavanja spisa i dokaza okrivljenik i branitelj imaju nakon što se optuženika ispita.

Mediji pišu da supruga bivšeg premijera Mirjana Sanader danas nije željela pustiti policijske istražitelje bez prisutnosti odvjetnika te je to učinila tek kad je u Kozarčevu ulicu stigla odvjetnica Novak.

U vili Sanderovih sudski su ovršitelji uz asistenciju policije jučer cijeli dan popisivali umjetnine koje su oko ponoći odnijeli u, kako pišu mediji, Muzej suvremene umjetnosti, gdje će ih čuvati do konačnog sudskog pravorijeka. Umjetnine su privremeno oduzete kako bi država osigurala naplatu ako se bivšem premijeru dokaže krivnja u korupcijskim slučajevima "Fimi media" i HEP zbog kojih USKOK protiv njega vodi istragu.

Službene informacije o broju i vrijednosti zaplijenjenih umjetnina, uglavnom umjetničkih slika, nije poznata, a mediji nagađaju da je oduzeto stotinjak djela čija vrijednost, navodno, višestruko premašuje 1,5 miliona kuna, koliko je Sanader prijavio u imovinskoj kartici.

U USKOK-u i dalje ne žele otkriti nijednu pojedinost postupka protiv Sanadera pravdajući se da su po zakonu sve istrage tajne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: