{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija otkrila više od 100 pedofila iz Velike Britanije

F
16.3.2010. u 13:34
0
6
Policija otkrila više od 100 pedofila iz Velike Britanije
0
Policija otkrila više od 100 pedofila iz Velike Britanije
Srbijanska policija otkrila je veliku grupu engleskih pedofila koji se preko interneta već duže vrijeme bave seksualnom zloupotrebom djece i širenjem dječje pornografije.
Prema pisanju beogradskog Pressa, engleske pedofile otkrio je Odjel za visokotehnološki kriminal Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK). Srpski policajci otkrili su ovu grupu britanskih manijaka dok su tragali za drugim pedofilima i istraživali moguće grupe koje su preko interneta mogle ugroziti djecu iz Srbije. Sve informacije proslijeđene su kolegama u Britaniji, koje uveliko rade na lociranju pedofila.

Prema saznanjima Pressa, operativci SBPOK-a otputovali su u London na finalnu razmjenu podataka, a nakon posjeta ministra policije Ivice Dačića Londonu, ova bi akcija trebala rezultirati i prvim hapšenjima.

"Riječ je o velikoj grupi manijaka koji su vrbovali djecu na društvenim mrežama, kao što je Facebook, ali i na drugim komunikacijskim stranicama. U toj grupi nalazi se više od 100 osoba za koje se sumnja da su zloupotrebljavali djecu. Podaci su dostavljeni kolegama u Britaniji koji tragaju za organizatorom ove grupe i uskoro bi trebala uslijediti i prva hapšenja", rekao je za Press sagovornik iz vrha MUP-a Srbije.

"Zbog češćih pojava pedofilije na internetu, vrbovanja potencijalnih žrtava, trgovine ljudima i organima, mi smo pojačali borbu protiv visokotehnološkog kriminala. Fokus je na zaštiti najmlađih, pa smo tako prepoznali opasnost u internet komunikaciji za koju se ispostavilo da je grupa engleskih pedofila", kaže izvor Pressa.

On dodaje da je ova britanska grupa daleko opasnija od američkog pedofila kojeg su operativci SBPOK-a pronašli prošle godine. Srbijanska policija tada je otkrila jednog svećenika u SAD-u koji je raširio pedofilsku mrežu na internetu.

Engleski pedofili su, osim klasične metode lažnog predstavljanja i zavođenja djece, koristili i mnogo opasnije metode. Sada njihova policija provjerava jesu li djeca zloupotrebljavana samo preko interneta ili su organizirali susrete s tom djecom. I mete ovih napasnika nisu bila samo djeca u Britaniji, već i najmlađi posjetitelji interneta iz čitavog svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: