Trg bana Jelačića
0

Policija ispituje osumnjičene za eksplozije u Zagrebu

SRNA
Trg bana Jelačića u Zagrebu (Foto: Anadolija)
Trg bana Jelačića u Zagrebu (Foto: Anadolija)
Zagrebačka policija potvrdila je da obavlja informativne razgovore sa više osoba i da nastavlja kriminalističku istragu u vezi sa eksplozijom na Trgu bana Jelačića u centru Zagreba.

Iz zagrebačke policijske uprave saopšteno je da će javnost biti obaviještena o rezultatima nakon okončanja istrage.

O detaljima hapšenja policija ne želi dati zvanične informacije, ali spekuliše se da postoje indicije da su uhapšeni izradili, postavili i aktivirali eksploziv.

Do osumnjičenih je policija došla uz pomoć snimaka nadzornih kamera, javili su hrvatski mediji.

Na snimcima kamera su uočene četiri muške osobe u automobilu Golf 1, za koje je policija od srijede istraživala imaju li veze sa eksplozijom.

U srijedu, 23. januara, oko 2.30 časova, na Trgu bana Jelačića odjeknula je eksplozija u kojoj niko nije povrijeđen, a pričinjena je minimalna materijalna šteta.

Ovo je treća eksplozija u Zagrebu u posljednje dvije sedmice. Policija i dalje ne može da potvrdi da li je ona povezana sa dvije ranije eksplozije.

Zagreb su ranije pogodile dvije snažne eksplozije - prva u srijedu, 9. januara u Podsusedu, a druga 11. januara na autobuskoj stanici na Aleji Bolonje.

U drugoj eksploziji povrijeđen je 53-godišnji Vojislav Blažević, koji je i osumnjičen za postavljanje eksplozivnih naprava.