Policija ima neka saznanja o atentatu na Pukanića

F
FENA
24.10.2008. u 12:00
0
0
Policija ima neka saznanja o atentatu na Pukanića
0
Policija ima neka saznanja o atentatu na Pukanića Foto: Reuters
Policija ima neke korisna saznanja o atentatu na Ivu Pukanića, no u interesu istrage za sada s njima ne želi izaći u javnost, izjavio je danas načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec koji je rekao da su se u istragu već uključile i policije drugih zemalja.
"Niti jedan motiv ne odbacujemo, od jednostavnih i banalnih do onih povezanih s organiziranim kriminalom", kazao je Borovec na izvanrednoj konferenciji za novinare ispred sjedišta zagrebačke policije.

Rekao je da je policija rekonstruirala jučerašnje kretanje Pukanića prije eksplozije automobila u kojoj su oko 18.20 sati u dvorištu zgrade tjednika Nacional poginuli on i stručnjak za marketing u tvrtki NCL grupa Niko Franjić.

Pukanić je automobilom došao u dvorište ujutro u 10 sati i nije ga koristio čitav dan, već se gradom kretao skuterom. Utvrđeno je da su u vrijeme eksplozije on i Franjić bili pored automobila.

Borovec je ponovio kako policija ne dvoji da je atentat na Ivu Pukanića djelo profesionalca jer je za počinjen zločin trebalo znanja, vještine i iskustva.

Kazao je da istraga ide u dva smjera, potrazi za izvršiteljem i naručiteljem.

Nije želio govoriti o vrsti i količini eksploziva, načinu njegova aktiviranja i ostalim pojedinostima vezanima uz način izvršenja atentata, pravdajući to interesima istrage. Zamolio je i medije da ne objavljuju takve pojedinosti, ako ih otkriju jer će, kako je rekao, ti dokazi postati beskorisni, primjerice kod poligrafskog ispitivanja.

Na upit hoće li policija razgovarati s Pukanićevim prijateljem predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem i Hrvojem Petračem, Borovec je kazao da će se razgovarati sa svakim za koga se procjeni da bi mogao imati korisne informacije.

Naglasio je da policija u istrazi intenzivno surađuje sa svim sigurnosnim službama te ponovio da Pukanić, nakon pokušaja atentata na njega u travnju ove godine, nije prijavio nove prijetnje te da mu je policijska zaštita ukinuta nakon prosudbe stručnog policijskog tima temeljem sigurnosnih pokazatelja.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: