Neugodna situacija
262

Policajac prekinuo javljanje novinarke HRT-a: Udaljite se, neću nikog da vidim ovdje

D. B.
Tokom javljanja uživo iz Splita u Hrvatskoj novinarka i snimatelj HRT-a doživjeli su neugodnu situaciju kada im je policajac naredio da napuste lokaciju.

Situacija se dogodila u utorak navečer kada je HRT radio prilog o štićenicima Doma za starije i nemoćne koji su evakuisani zbog koronavirusa. Deset osoba iz doma je pozitivno na koronavirus, 16 ih ima temperaturu, a zbog toga će svi štićenici i uposlenici na spratu na kojem su registrovani slučajevi zaraze biti testirani. Inače, u domu živi 350 penzionera.

Dok je novinarka razgovarala s direktorom doma Ivanom Škaričićem, prišao im je policajac kojih ih je prekidao naređujući im da napuste lokaciju.

"Ko je ovo ovdje, hajmo svi odavde. Nema veze što radite, neću da vidim nikoga ovdje. Izvolite gospodo, udaljite se odavde", rekao je policajac.

Nakon što je razgovor završen, novinarka je istakla da ovakvu scenu nije dosad doživjela. Predstavila se policajcu i rekla da je vikao dok je radila javljanje uživo.

"I, šta je sporno. Odrađujem i ja posao, izdajem vam zapovijed i ne želim vas nikog vidjeti ovdje. Nemam se šta raspravljati s vama. Radi vaše i naše sigurnosti, udaljite se. Samo s druge strane, ne želim nikoga vidjeti ovdje", kazao je policajac.

Sve je iz pozadine snimljeno mobitelom, a snimak je objavila Dalmacija Danas.