{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Polančec: Ako sam kriv neka krepam u najgorim mukama

F
15.10.2012. u 16:21
0
2
Polančec: Ako sam kriv neka krepam u najgorim mukama
0
Polančec: Ako sam kriv neka krepam u najgorim mukama
Damir Polančec
"Ako sam ja postupao s ciljem, namjerom, svrhom ili motivom da odvjetniku Miletiću pribavim nepripadnu imovinsku korist daj mi Bože da izgubim oba oka, da mi se isuše obje ruke i obje noge i neka krepam u najgorim mogućim mukama koje možete zamisliti", izjavio je danas bivši potpredsjednik hrvatske vlade Damir Polančec uoči odlaska na izdržavanje desetomjesečne zatvorske kazne jer je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću iz državnog budžeta platio pola miliona kuna za nepotrebnu stručnu studiju.
Polančec je izjavu dao novinarima ispred zagrebačkog Županijskog suda po završetku današnjeg ročišta u slučaju 'spice' u kojoj je jedan od nekolicine optuženih za malverzacije dionicama Podravke.

Polančec je novinare zamolio da o njegovom odlasku u Remetinec ne prave "nikakav cirkus" te da njegovu navedenu izjavu ne krate.

Kazao je da će poštivati odluke institucija i danas se javiti na izdržavanje kazne u zatvoru Remetinec.

Objasnio je da će najduže do 30 dana biti u nadležnosti tamošnjeg Centra za dijagnostiku kojem će predati zahtjev za nastavak rada kod sadašnjeg poslodavca.

"Na njima i Središnjem uredu Uprave za zatvorski sistem je da odluče hoće li tom zahtjevu udovoljiti", kazao je naglasivši kako neće tražiti nikakve povlastice već samo ono što ima svaki drugi čovjek koji se nađe u takvoj pravnoj situaciji.

"Poštovat ću svaku odluku", kazao je Polančec ne želeći odgovarati na dalja pitanja.

Zamolivši novinare da ga puste da ode na izdržavanje kazne, Polančec se pješice udaljio sa Zrinjevca.

Zagrebački Županijski sud je u oktobru 2010. Polančeca nepravomoćno osudio na 15 mjeseci zatvora, proglasivši ga krivim zbog isplate pola miliona kuna za nepotrebnu stručnu studiju, no Vrhovni mu je sud smanjio kaznu za pet mjeseci. Kao olakšavajuću okolnost sud mu je uzeo motiv zbog kojeg je prekršio zakon, a to je pokušaj rješavanja statusa radnika vukovarskog "Borova" srpske nacionalnosti.

Polančec, međutim, smatra da je i umanjena kazna nepravedna te vjeruje da će Ustavni sud prihvatiti njegovu tužbu na zakonitost presude.

Osim u tom slučaju, Polančec je pravomoćno osuđen u slučaju "reflektori" u kojem je, nakon nagodbe s USKOK-om, dobio jednogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu.

U slučaju Spice sudi mu se zajedno s bivšim čelnicima Podravke i njihovim poslovnim partnerima zbog optužbi da je tu tvrtku oštetio za više od 400 miliona kuna. Dok ne izađe na slobodu na to će suđenje nekoliko puta sedmično dolaziti iz zatvora.

USKOK ga je teretio i u aferi Ina-MOL u kojoj je prvookrivljeni bivši premijer Ivo Sanader, kao i u slučaju prodaje jeftine struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju, čime je HEP navodno oštećen za oko 600 miliona kuna. No, u oba je slučaja nakon iscrpnih svjedočenja od osumnjičenika postao svjedok.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: