Aerodrom Zagreb
0

Pokušaj krijumčarenja brazilskog kokaina

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Oko 1,8 kilograma brazilskog kokaina pronađeno je u putnoj torbi 30-godišnjeg srbijanskog državljana koji je jučer poslijepodne iz Zuericha doputovao avionom u Zagreb, odakle je drogu namjeravao prokrijumčariti na srbijansko narko tržište, izvijestila je danas zagrebačka policija na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Droga, koju je nabavio u Sao Paulu, carinici su pronašli tokom rentgenskog pregleda u zagrebačkoj zračnoj luci, a paket obljepljen smeđom trakom s 1733 grama kokaina, visoke čistoće, bio je skriven u putnoj torbi s duplim dnom.

Policija je utvrdila da je osumnjičeni Đ.J. iz Beograda autobusom doputovao u Zagreb, odakle je 24. februara avionom preko Zuricha otputovao u Sao Paolo. Tamo je od nepoznate osobe za osam hiljada eura kupio kokain koji je namjeravao prokrijumčariti na srpsko narko tržište.

Vještačenje je pokazalo da je riječ o kokainu visoke 82-postotne čistoće, čija bi cijena na hrvatskom narko tržištu dosegla vrijednost od 450.000 kuna.

Osumnjičeni srbijanski državljanin danas će biti priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda. Do sada nije boravio u Hrvatskoj niti je bio poznat hrvatskoj policiji koja putem Interpola provjerava osumnjičenog, ali i druge osobe koje su sudjelovale u krijumčarenju. U policiji nisu otkrili o koliko osoba je riječ.

Načelnik sektora za granicu zagrebačke policije Dubravko Teur pohvalio je carinike i granične policajce koji su zaplijenili drogu. Nije imao odgovor na upit novinara kako to da krijumčar i droga nisu otkriveni na kontroli u Zuerichu.