Regija
0

Pokret za Hrvatsku Ne u EU traži poništenje referenduma

FENA
Članovi Pokreta za Hrvatsku "Ne u EU" najavili su danas da će od Državnog izbornog povjerenstva (DIP) sutra u 13 sati zatražiti da poništi referendum o pristupu Republike Hrvatske Evropskoj uniji jer je, po njihovu mišljenju, proveden nezakonito te je samim tim propao.

Uporište za to, kako tvrde, nalaze u neusklađenosti Zakona o referendumu s promjenom ustavnih odredaba o referendumu od prije dvije godine, rečeno na današnjoj konferenciji za novinare ispred zgrade Hrvatskoga sabora.

Po riječima Dražena Kelemineca iz Pokreta za Hrvatsku "Ne u EU", zahtjev za poništenje referenduma 22. siječnja htjeli su podnijeti danas, ali to su odlučili učiniti sutra zbog dodatnih dogovora s advokatima.

Najavio je da će se taj pokret s istim zahtjevom obratiti i Ustavnome sudu te Evropskoj komisiji.

Članovi tog pokreta bit će sutra i u Općinskom državnom tužilaštvu zbog kaznene prijave protiv ministrice Vesne Pusić koju su podnijeli zbog njezine izjave da građani neće dobiti mirovine ako na referendumu ne glasuju za ulazak Hrvatske u Evropsku uniju, rekao je i dodao kako vjeruju da je ministrica svojom izjavom počinila kazneno djelo zastrašivanja te iskoristila svoj položaj na štetu interesa hrvatske države.