Hrvatska
0

Pokopana Ivana Hodak

FENA
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list
Ivana Hodak, žrtva brutalnog ubojstva u središtu Zagreba, pokopana je popodne na zagrebačkom groblju Mirogoju uz oproštaj više tisuća ljudi, među kojima je bio velik broj bivših i sadašnjih državnih i pravosudnih dužnosnika te osoba iz javnog života.

Opraštajući se od svoje mlade kolegice, kćeri poznatoga zagrebačkog odvjetnika i bivše potpredsjednice hrvatske Vlade, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Leo Andreis kazao je kako se "moraju nadati da je ova tragedija zadnja opomena za sve koji se u domovini brinu za sigurnost ljudskih života".

Upitao se stoga hoće li taj zločin, neprimjeren ljudskom rodu, konačno uzdrmati one koji su za to zaduženi te omogućiti odvjetničkoj struci da bez opasnosti za život obavlja svoj poziv.

Ivanina najbolja prijateljica glumica Jelena Perčin također se oprostila od mučki ubijene 26-godišnje djevojke, a pjevačica Nina Badrić otpjevala je pjesmu "Krist na žalu".

Posljednji ispraćaj Ivane Hodak počeo je sa zakašnjenjem jer je velik broj ljudi došao izraziti sućut obitelji.

Pogreb je osiguravalo desetak policajaca u odorama i nepoznat broj u civilu.

Ivana Hodak, kći zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka koji, među ostalim, brani umirovljenog hrvatskog generala Vladimira Zagorca, te bivše potpredsjednice hrvatske Vlade Ljerke Mintas-Hodak, ubijena je hitcima iz pištolja u ponedjeljak ujutro na stubištu zgrade u Ulici Pavla Hatza u središtu Zagreba. Ubojica i motivi zločina još nisu poznati.