Regija
0

Pogreb Janeza Drnovšeka u utorak

FENA
Pogreb bivšeg slovenskog predsjednika i dugogodišnjeg premijera Janeza Drnovšeka održat će se u utorak u selu Kisovec blizu Zagorja na Savi, gdje će u obiteljsku grobnicu biti položena urna s njegovim posmrtnim ostacima, objavljeno je u nedjelju.

Pogreb bivšeg predsjednika koji je umro u subotu, u 58. godini života, obavit će se u krugu uže obitelji i bez državnih počasti, prema želji pokojnika i obitelji.

Slovenski parlament u ponedjeljak će održati komemorativnu sjednicu na koju su pozvani i članovi obitelji bivšeg predsjednika, a vlada je ponedjeljak proglasila danom žalosti, u spomen na istaknutog državnika i političara, po općem mišljenju jednog od najzaslužnijih za ulazak Slovenije u euroatlantske integracije i ekonomski razvoj.

Više tisuća građana iz Ljubljane i drugih krajeva Slovenije u subotu i nedjelju upisalo se u knjigu žalosti koja je otvorena u zgradi predsjedništva, a slovenskoj vladi i predsjedniku Danilu Tuerku i dalje pristižu izrazi sućuti državnika i političara iz Europe i svijeta.