Pogled sa Gornjeg Grada: Zagreb okupan jutarnjim suncem

A
Anadolija
28.12.2015. u 11:38
0
12
Pogled sa Gornjeg Grada: Zagreb okupan jutarnjim suncem
0
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
U Zagrebu je osvanulo još jedno sunčano, ali prohladno zimsko jutro. Pogled s Gornjega Grada privlači brojne turiste i jutarnje šetače na vidikovce odakle se može vidjeti kako sa gradskih krovova nestaje jutarnja magla pod sve jačim zrakama sunca.
Proteklih dana decembar je bio neobično topao u Zagrebu, ali i u većem dijelu Hrvatske. Temperature su se tijekom dana dizale na više od 10 stepeni Celzijusa, tako da je u pitanje došlo i održavanje skijaške utrke na Sljemenu, Vip Snow Queen Trophy ili Snježna kraljica.

No, meteorolozi ovih dana najavljuju sigurno zahlađenje, posebno u danima oko Nove godine. Na žalost najmlađih, snijega u Zagrebu još nema, ali će ga možda biti na vrhu Sljemena, gdje će dobro doći organizatorima Snježne kraljice koji već danima sa tridesetak topova stvaraju umjetni snijeg za svjetsku skijašku elitu.

Na Gornjem Gradu, gdje se nalazi i Sabor Hrvatske, danas je važan dan za hrvatsku politiku, ali i građane. Bira se novi predsjednik Sabora, čime će se, očekuje se, završiti dugotrajna politička kriza u zemlji nakon općih izbora 8. novembra.


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: