Zbog držanja oružja
0

Podignuta optužnica protiv supruge Ratka Mladića

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Bosiljke Mladić, supruge bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske /VRS/ i haškog optuženika generala Ratka Mladića, zbog nedozvoljenog držanja oružja, saznaju "Večernje novosti".

Mladićeva se tereti da je bez dozvole u svojoj kući držala četiri pištolja "zastava" sa nekoliko desetina metaka, automat "hekler i koh" i lovačku pušku. Ovo oružje pronašli su policija i bezbjednosne službe u ormaru porodične kuće na Banovom brdu 4. decembra 2008. godine.

Pošto se nije odazivala na sudske pozive, policija je 8. juna privela Mladićevu sudu, koja je tada ukratko ispričala da nije znala da je oružje njenog supruga u ormaru kuće u kojoj stanuje.

Ona je tvrdila i da Ratko Mladić ima dozvolu za lovačku pušku i da je jedan od pištolja dobio kao nagradu kada je proglašen za najboljeg pitomca Komandno-štabne akademije.

Mladićeva porodica je u vanparničnom odjeljenju Prvog osnovnog suda pokrenula postupak da se najtraženiji haški bjegunac proglasi umrlim.

Kao podnosilac molbe naveden je Darko Mladić, dok su razlozi to što Mladića niko nije vidio sedam godina, te što je njegovo zdravlje toliko narušeno da bez adekvatne ljekarske pomoći ne bi mogao da preživi.