Krijumčarenje ljudi
6

Podgoričanin prevozio 14 Pakistanaca na granicu sa BiH, uzimao po 220 eura

SRNA
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Podgoričanin Dražen Đokić (40) uhapšen je zbog sumnje da je na putnom pravcu Nikšić-Trepča-Crni Kuk, u mjestu Muževice, krijumčario migrante porijeklom iz Pakistana ka granici sa BiH i za tu uslugu dobio novčanu naknadu pojedinačno od svakog od migranata.

Iz policije je saopćeno da se 14 migranata, državljana Pakistana, nalazilo u njegovom vozilu "Land Rover Discovery", u dijelu gdje se u vozilu nalaze zadnja sjedišta, koja su bila izbačena, kao i kompletan zadnji dio vozila koji je bio preuređen za prevoz većeg boja lica. Također, zadnja i bočna stakla su na vozilu bila zatamnjena kako se ne bi vidjela unutrašnjost vozila.

Državljani Pakistana i Đokić su sprovedeni u službene prostorije Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i predati inspektoru za strance. Pakistanci su kod sebe posjedovali potvrde Direkcije za azil iz Podgorice.

Đokić je tom prilikom rekao da je za novčanu naknadu trebalo da izvrši prevoz migranata do granice sa BiH.

Migranti su trebali za prevoz da plate po 20 eura. Za dalji tok vožnje do neposredne blizine granice vozač je zahtijevao da mu se plati još 200 eura, na šta su oni pristali.

Đokić se tereti da je izvršio krivično djelo krijumčarenje ljudi.