Regija
0

Podgorica: Sutra protest protiv ulaska Crne Gore u NATO

Anadolija
U Podgorici će se sutra održati protest protiv NATO-a, deset dana nakon što je Crna Gora zvanično pozvana da postane punopravna članica Alijanse.

Sjutrašnji protest organizuje Nova srpska demokratija, jedna od članica Demokratskog fronta, koja se protivi ulasku Crne Gore u NATO. Osim Nove srpske demokratije, u organizaciji skupa učestvuju i Pokret za Pljevlja, Mreža NVO "Ne u NATO", Pokret "Sloboda narodu“ i Grupa građana "Akcija-reakcija".

"Konstatujemo da je ovo trenutak u kome je veoma važno da svi oni koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO budu zajedno i budu jedinstveni u pružanju otpora jednoj opasnoj namjeri koja predsjedniku Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću samo služi za produžetak nekontrolisane vlasti. Predsjednik DPS-a i NATO promoteri očigledno žele da se odluka o ovom važnom pitanju donese bez konsultovanja građana, i mi to ne prihvatamo“, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

Iz ove partije je poručeno da "odluku treba da donesu građani na poštenom i pravičnom referendumu, jer bi sve drugo moglo da se dovede u pitanje i imalo bi nesagledive posljedice po Crnu Goru“.

Planirano je da protest počne u 18 časova ispred zgrade Skupštine Crne Gore, nakon čega je planirana šetnja do spomenika Svetog Petra Cetinjskog.