{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podgorica se priprema za Paradu ponosa

S
9.5.2011. u 19:32
0
6
Podgorica se priprema za Paradu ponosa
0
Podgorica se priprema za Paradu ponosa
Podgorica
Uprava policije Crne Gore formirala je Operativni štab za planiranje i realizaciju bezbjednog održavanja Parade ponosa 31. maja u Podgorici.
Uprava policije je, kako su naveli u saopštenju, odlučna da profesionalno djeluje i sprovede zakonske mjere i radnje iz svoje nadležnosti u pripremi Parade ponosa i za vrijeme njenog održavanja.

"Policijska organizacija preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti, koje se ogledaju u kontinuiranom bezbjednosnom praćenju svih aspekata bezbjednosne situacije, radi sačinjavanja bezbjednosne procjene konkretnog događaja", navode iz Uprave policije.

Podsjetili su da je Uprava za koordinatora Uprave policije za taj događaj odredila zamjenika rukovodioca Ekspoziture za javni red i mir u Područnoj jedinici Podgorica Darka Kneževića, koji je član Organizacionog odbora Parade ponosa.

"Uprava policije će, tokom održavanja Parade ponosa, preduzeti sve neophodne mjere i radnje na identifikovanju, dokumentovanju i procesuiranju osoba koja eventualno budu pokušala da naruše javni red i mir ili počine bilo kakav prekršaj ili krivično djelo", kazali su oni.

Uprava je pozvala građane da poštuju Zakon tokom održavanja Parade ponosa u Podgorici, "i da daju svoj doprinos bezbjednosti događaja tako što će pokazati toleranciju i razumijevanje za građane koji imaju drugačije seksualno opredjeljenje od njihovog".

Organizator Parade je LGBT forum "Progres".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: