Morbidni kriminal u Srbiji
0

Pljačkali romske grobnice, sa leševa skidali zlatne zube

Sarajevo-x.com
Foto:Kurir
Foto:Kurir
Kako piše srbijanski 'Kurir', nepoznati pljačkaši su u posljednjih nekoliko dana oskrnavili i opljačkali osam romskih grobnica u Obrenovcu, gdje su iz mrtvačkih sanduka ukrali zlatne narukvice, prstenje, lančiće, zlatne zube i ogrlice čija je vrijednost 50.000 eura. Ukradene su i novčanice eura pa čak i starih njemačkih maraka.

Opljačkane grobnice otkrila je rodbina iz inostranstva koja je u Srbiju došla u posjetu povodom praznika, a pretpostavlja se da je broj oskrnavljenih i veći.

  • Zlikovci su razbili ploču, otvarali sanduke i krali zlato. Kćerku Slavicu smo sahranili prije četiri meseca, kada je tragično stradala u Italiji. Tamo su joj rodbina i prijatelji u metalni sanduk stavili zlato, kao što je običaj kod nas Roma. Kad su upali, prvo su razbili staklo na limenom sanduku, pokupili zlato sa vrata, a zatim isjekli lim i polomili joj ruku da bi skinuli narukvice - ispričao je za Kurir Dragan Đorđević.

Kako izjavio, vrijednost ukradenog zlata samo u njegovoj grobnici iznosila je više od 20.000 eura.

Na jednoj grobnici lopovi su poskidali i mesingane lance, ali su najbezočniji bili prilikom pljačke porodične grobnice, u kojoj su sahranjeni Vitomir i Jovanka Đorđević sa svoja dva sina Miletom i Goranom. Rodbina se zgrozila kad je vidjela razbijeno staklo na prozoru Jovankinog sanduka, kojoj su vandali kliještima povadili sve zlatne zube i pokupili sve zlato i devize, piše srbijanski list.