Siguran je u pobjedu
30

Plenković uoči izbora u Hrvatskoj: Ostajem premijer, nema kod mene "hvala i doviđenja"

L. S.
Foto: Luka Batelić/PIXSELL
Foto: Luka Batelić/PIXSELL
Premijer Hrvatske Andrej Plenković večeras je prvi put u televizijskom istupu govorio o planovima za izbore koji će se u susjednoj Hrvatskoj održati za tačno tri sedmice, 17. aprila.

"Milanović je stao na čelo jedne stranke a ponaša se kukavički. Ja ga pozivam neka da ostavku pa da krenemo u pravu utakmicu. Uvjeren sam u pobjedu obzirom na rast standarda i rejtinga. Tu je Pelješki most, Schengen, Rafalei... Rezultati su iza nas", poručio je Plenković.

Međutim, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odbio je dati ostavku, zbog čega je Plenković upitan zašto ne posegne za mogućnošću koju HDZ ima kao stranka, odnosno da prijavi predsjednika Državnom izbornom povjereništvu Republike Hrvatske.

"Kršenje Ustava je jasno, DIP i Ustavni sud imaju svoje nadležnosti. Bavit ćemo se pozitivnom kampanjom i postignućima. Nećemo se opterećivati, ignorirat ćemo onoga ko krši Ustav. Što se nas tiče, bavimo se sobom, građanima i gospodarstvom", odgovorio je hrvatski premijer.

Govorio je i o tome postoji li bojazan da izbori budu poništeni.

"Pitajte Ustavni sud. Mi idemo u još jedno povjerenje hrvatskih birača, uvjeren sam u veliku pobjedu zbog svega što smo učinili u posljednjih osam godina", siguran je Plenković.

Navodi da osam godina sluša kritike o tome kako ide u Brisel samo zato jer, kako kaže, ne mogu ga pobijediti.

"Nema veće časti od hrvatskog premijera. Ostajem premijer, nema kod mene ‘hvala, doviđenja‘. Ja ne glumatam kao kršitelj Ustava. Milanović priča svašta, uglavnom laži i neistine" naglasio je Plenković.