Nevrijeme i poplave
0

Plenković u poplavljenom Zadru: Nema ljudskih žrtava, sve ekipe su na terenu

FENA
Andrej Plenković
Andrej Plenković
Delegacija Vlade Republike Hrvatske predvođena hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem u ponedjeljak je održala sastanak s članovima kriznog stožera u prostorijama Javne vatrogasne jedinice Grada Zadra, nakon kojeg je Plenković poručio da srećom nema ljudskih žrtava, a na terenu su ekipe koje će pomoći sanaciju poplavljenih područja.

Obilna kiša u Zadru poplavila je jutros brojne kuće i podrume. Od 8 do 10 ujutro u tom gradu palo je oko 190 litara kiše po metru kvadratnom, što je više nego dvostruko od prosječnih mjesečnih padavina od 98 litara.

Zbog jakog nevremena neke su škole otkazale nastavu, a dijelovi grada su bez struje, javljaju hrvatski mediji.

"Srećom nema ljudskih žrtava, to je ono najvažnije u ovom trenutku. Sve su ekipe na terenu, koje nastoje pomoći ljudima sa crpkama i na druge načine kako riješiti problem vode koja je ušla u kuće i podrume", izjavio je Plenković nakon sastanka na kojem su ga zadarski župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić saopćili o stanju u Zadru.

Nakon sastanka kriznog stožera hrvatski premijer i ministri uputili su se u zadarsku bolnicu, gdje je poplava izazvala najveće štete. U pratnji premijera je i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

U Zadru se očekuje dolazak i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.