Kampanja u toku
61

Plenković se priključio trendu i otvorio TikTok nalog: "Izazov prihvaćen"

V. K.
Premijer Hrvatske Andrej Plenković odlučio je pratiti moderne komunikacijske trendove te je saopćio kako će od sada biti prisutan i na društvenoj mreži TikTok.

Plenković je objavio i prvi video na ovoj društvenoj mreži gdje je govorio o razlozima zašto je otvorio nalog.

@plenkovic_andrej Dobrodošli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama kako bismo naše djelovanje približili sugrađanima, osobito mladima. Izazov prihvaćen! Radujem se našim raspravama i dijalogu! 💬 #ZaSveIzazove #politika #mladi #andrejplenkovic #izbori2024 #hrvatska ♬ A short sound effect - KKLab

"Moji mlađi saradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama kako bismo naše djelovanje približili sugrađanima, osobito mladima. Izazov prihvaćen", rekao je Plenković.

Tokom trajanja prvog TikTok videa, Plenković je "žonglirao" i košarkaškom loptom te je pitao svoje saradnike za mišljenje o prvom videosnimku.

"Je l' bilo okej?", pitao je Plenković na što su mu saradnici rekli da jeste.

U Hrvatskoj je u toku kampanja za parlamentarne izbore, a političari nastoje na svaki način privući dodatne glasove. Političku situaciju je dodatno zakomplikovala i činjenica da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović najavio svoju kandidaturu što je na noge diglo sve političke opcije, ali i Ustavni sud koji je rekao da njegov potez nije u skladu sa Ustavom Hrvatske.

Kada je riječ o TikToku, nalog na ovoj društvenoj mreži nedavno je otvorio i predsjednik RS-a Milorad Dodik.

"TikTok nam dozvoljava da se još bolje upoznamo", naveo je tada Dodik.