Nakon objave Klix.ba
6

Plenković o druženju HDZ-ovog zastupnika i Zdravka Mamića u Sarajevu: Trebao je biti mudriji

Klix.ba
Zastupnik HDZ-a (zaokružen) u društvu Mamića (Foto: Klix.ba)
Zastupnik HDZ-a (zaokružen) u društvu Mamića (Foto: Klix.ba)
Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković komentirao druženje HDZ-ovog zastupnika Marijana Kustića i nepravomoćno osuđenog Dinamovog savjetnika Zdravka Mamića u Sarajevu kazavši kako je HDZ-ov zastupnik trebao biti oprezniji i mudriji. Zastupnika su prepoznali na fotografiji koju je naš portal objavio u nedjelju.

"Čuo sam za to, vidim da je on nešto protumačio zbog čega se i kako to dogodilo. Mislim da je tu trebao biti puno mudriji", kazao je Plenković za RTL.

Kazao je kako je Kustić trebao biti oprezniji iako za ovako nešto ne postoje sankcije.

Na pitanje kakvu je poruku Kustić poslao slikajući se s čovjekom koji bježi hrvatskom pravosuđu, hrvatski premijer je rekao: "Pa upravo zbog toga sam ovo kazao."

Podsjetimo, Zdravko Mamić osuđen je u junu na šest i po, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Damir Vrbanović na tri godine zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama i oštećenja državnog budžeta. Dan prije presude, Zdravko je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.

Kako je ranije pisao Klix.ba, Mamić ovih dana boravi u Sarajevu, a prisustvuje sedmom međunarodnom sportskom simpoziju "Simposar 2018". Fotografija je upravo nastala u Sarajevu, a hrvatski mediji su na njoj prepoznali i HDZ-ovog zastupnika te problematizirali njegov postupak.