Regija
5

Plenković: Nova vlada trebala bi imati četiri potpredsjednika

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak ujutro kako će tokom dana biti nastavljen rad na formiranju nove vlade i to kroz radne skupine, no iako o detaljima prijedloga njezinog ustroja koji je sinoć predstavljen Mostu nije htio govoriti otkrio je kako bi nova vlada trebala imati četiri potpredsjednika.

"Išlo bi se za određenim razdvajanjima i spajanjima resora', rekao je Plenković novinarima ispred centrale HDZ-a dodavši kako bi nova vlada trebala imati četiri potpredsjednika.

Osvrnuo se i na spornu tačku Mosta i HDZ-a koja se odnosi na spor s bankama oko "švicarca" rekavši: "Mislim da su ljudi kad se radi o konverziji zakonom već bili adresirani, sada je bitno da se zaštiti hrvatska država i hrvatski budžet. Očekujem jasan stav Ministarstva finansija koje će voditi taj postupak".

Najavio je i kako HDZ ide s cjelovitom poreznom reformom. "U prvoj fazi porez na dobit, porez na dohodak. Ideja da se smanji stopa PDV-a ići će u drugoj godini mandata, prvo na 24, a onda na 23. Siguran sam da ćemo postići dogovor s Mostom oko te teme', rekao je Plenković uvjeren kako će se oko toga uspjeti uskladiti s Mostom.

Na pitanje o potpisima HSS-a Plenković je odgovorio kako su "dobrodošli za stabilnost Vlade".