Sjednica HDZ-a
10

Plenković danas predstavlja novu hrvatsku vladu, ministri već poznati

B. R.
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Hrvatski premijer Andrej Plenković predstavit će danas ministre u novom sazivu Vlade. Neki su zadržali svoje ministarske pozicije, a neki će tek postati ministri.

Ministri će biti predstavljeni na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), piše portal 24sata.hr.

Na čelu Ministarstva branitelja ostat će Tomo Medved. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavit će voditi Davor Božinović, a Zdravko Marić će ostati ministar finansija.

Tomislav Ćorić će i dalje biti ministar ekonomije i održivog razvoja, a Darko Horvat ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine. Poziciju ministrice kulture zadržala je i Nina Obuljen Koržinek.

Ivan Malenica i Josip Aladrović bit će ministri i u novom sazivu Vlade - Malenica ostaje ministar uprave i pravosuđa, a Aladrović ostaje ministar rada i penzionog sistema. Šef diplomatije ostaje Gordan Grlić Radman, a Vili Beroš ministar zdravstva. Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture predvodite će i dalje Oleg Butković.

Radovan Fuchs je novi ministar nauke i obrazovanja. Nova lica su i Nikolina Brnjac kao ministrica turizma i sporta te Nataša Tramišak kao ministrica regionalnog razvoja i fondova Evropske unije.

Potpredsjednici Vlade biće Medved, Božinović, Marić i Milošević.

Za predsjednika Sabora predložen je Gordan Jandroković, a za potpredsjednike Željko Reiner i Ante Sanader.

Podsjećamo, na nedavno održanim izborima u Hrvatskoj uvjerljivu pobjedu odnio je HDZ. Ova stranka vlast će formirati zajedno sa strankama manjinskih naroda.