|

Platforma o Kosovu danas pred Vladom Srbije

Platforma o Kosovu danas pred Vladom Srbije
1
S
SRNA
8.1.2013. u 08:08
38
komentara
1

dijeljenja
Platforma o Kosovu danas pred Vladom Srbije Tomislav Nikolić
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je potvrdio da će danas prisustvovati sjednici Vlade Srbije, na kojoj bi trebalo da bude usvojena platforma o Kosovu, iz koje će proisteći skupštinska rezolucija, koja će se naći pred parlamentom u petak, 11. januara.
"Trebalo bi da bude usvojena platforma na moj predlog, a da iz nje proistekne rezolucija koju vlada predlaže Skupštini Srbiji. Nadam se u petak, tako smo se dogovorili, i mislim da ne bi smjelo da se to ne desi", rekao je Nikolić.

On je juče rekao novinarima da očekuje da u petak bude održana sjednica Skupštine Srbije, na kojoj bi, takođe, trebalo da bude pozvan, i da konačno pred cijelim svijetom Srbija pokaže šta to, u stvari, želi i šta može da uradi.

"Nemojte da sa skepskom i nepovjerenjem prilazite platformi, sa cenzurom, to je ono što Srbija danas može da ostvari. Iznad toga ne može, očigledno je, ali ispod toga ne smije, ako imamo čast i dostojanstvo", rekao je Nikolić ispred Saborne crkve, gdje je prisustvovao jutarnjoj božićnoj liturgiji.

Nikolić u prijedlogu svoje platforme predlaže autonomiju opština sa srpskom većinom u okviru suštinske autonomije Kosova.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...