{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pijavica u Baškoj Vodi dizala stolice 200 metara u zrak

28.5.2014. u 11:32
3
9
Pijavica u Baškoj Vodi dizala stolice 200 metara u zrak
3
Pijavica u Baškoj Vodi dizala stolice 200 metara u zrak
Foto: Nedjeljko Marušić, Toni Katić/Crometeo
Hrvatsku ovih dana prati nestabilno vrijeme, a na makarskoj rivijeri u utorak kasno poslijepodne se pojavilo nekoliko pijavica.
Oko 17:15 prva pijavica pojavila se na moru iznad Baške Vode. Pojavila se u luci, a zatim je s mora izašla na kopno objavio je Jutaenji.hr.

Na svom putu prema kopnu prešla je preko dvije brodice koje su obje ostale bez tende, a na putu pijavici našao se i lokalni kafić. Pijavica je napravila manju materijalnu štetu, slomila tendu kafića, a stolove i stolice nagurala na hrpu.

"Pijavica je stolice dizala u zrak i do 200 metara! Prava je sreća da niko nije stradao. Sve se jako brzo odigralo", rekao je očevidac Nediljko Marušić koji fotografisao pijavice iznad Baške Vode.

Ubrzo nakon prve, pojavila se i druga pijavica, no ona nije napravila bilo kakvu štetu. Nakon pijavica u oblacima se moglo primijetiti nekoliko funnel clouda i vrtloženja.

Malo kasnije i iznad Makarske se dogodio “pokušaj” formiranja još jedne pijavice, ali je sve ostalo na pojavi funnel clouda, rekao je član Crometeo tima Toni Katić, piše Dalmacija News.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: