Hrvatska
0

Pijani vozač usmrtio djevojku i dvojicu mladića, pa se pokušao ubiti

FENA
Pag
Pag
U prevrtanju osobnog vozila na otoku Pagu smrtno su stradale tri mlade osobe u dobi od 24, 21 i 19 godine, svi iz mjesta Povljane, na Pagu, dok je teško ozlijeđena 19-godišnja osoba iz Rijeke te je hospitalizirana u Općoj bolnici u Zadru.

Smrtno su stradali jedna djevojka i dva mladića.

Teška prometna nesreća dogodila se rano jutros oko 2,30 sati na otoku Pagu između mjesta Gorica i Povljana, javila je Hina.

Vozač osobnog automobila 22-godišnjak iz Povljane zadobio je lakše tjelesne povrede.

PU zadarska navodi kako je u nesreći sudjelovalo vozilo marke "citroen xantia", zadarskih registracijskih oznaka, u kojem je bilo pet osoba. Njime je upravljao 22-godišnji vozač koji je bio pod utjecajem alkohola od 0,85 promila.

Vozeći iz smjera Povljane prema Gorici, zbog neprilagođene brzine vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, sletio izvan ceste i više se puta prevrnuo.

Nakon dojave o saobraćajnoj nesreći na mjesto događaja stigao je policijski službenik koji je unesrećenima pružio hitnu medicinsku pomoć.

Za to vrijeme 22-godišnji vozač sjeo je u službeno policijsko vozilo u kojem je policijski službenik ostavio ključ u bravi, zbog žurnog postupanja prema unesrećenima, te se odvezao prema mjestu Povljana i iz porodične kuće uzeo očevu lovačku pušku, navodi policija.

Policijski službenici su ga ubrzo nakon toga zatekli na plaži u Povljani gdje je prijetio samoubistvom. Ispalio je jedan hitac iz puške u zrak. Na nagovor policijskih službenika i oca predao je policiji pušku, nakon čega je doveden u prostorije policije na kriminalističku obradu.

U dogovoru s nadležnim Državnim tužilaštvom protiv 22-godišnjeg vozača bit će podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja saobraćajne nesreće i oduzimanja tuđe pokretne stvari te će tokom dana biti priveden istražnom sudiji Županijskog suda u Zadru, izvijestila je PU zadarska.