Teške povrede
43

Pijani policajac izazvao sudar u Zagrebu pa se potukao sa nekoliko građana

SRNA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pijani policajac izazvao je saobraćajnu nezgodu u Zagrebu, upravljajući automobilom brzinom većom od 100 kilometara na sat, a potom se potukao sa nekoliko građana koji su prišli da mu pomognu.

Riječ je o 41-godišnjem policijskom službeniku iz Sektora kriminalističke policije u Zagrebu, koji vrijeme nezgode nije bio na dužnosti, prenose hrvatski mediji.

Prema nezvaničnim saznanjima, policajac je automobilom BMW, u kojem se nalazio sa prijateljem, uletio u usku slijepu ulicu brzinom većom od 100 kilometara na sat, udario u ogradu i zaustavio se na livadi nekoliko desetina metara dalje.

Svjedoci udesa su prišli vozilu vidjevši da iz njega niko ne izlazi i tom prilikom je pijani policajac udario jednog od njih šakom u glavu, polomivši mu kosti lica.

Ubrzo je pozvana policija, nakon čega je pijani vozač priveden u policijsku stanicu.

Iz zagrebačke policije su se oglasili šturim saopštenjem u kojem je navedeno da je saobraćajnu nezgodu prouzrokovao muškarac koji je imao 1,4 promila alkohola u organizmu koji se potom fizički sukobio sa nekoliko građana.

"Vozaču i 58-godišnjem građaninu pružena je ljekarska pomoć u bolnici 'Sveti Duh', gdje je utvrđeno da je građanin zadobio teške povrede", navode iz policije.