Regija
22

Pijani Britanac divljao u avionu zbog lošeg smještaja u Hrvatskoj

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Britanski državljanin osuđen je na šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog pijanstva i nedoličnog ponašanja na letu iz Hrvatske.

Ryan Hedges (33) ušao je u avion koji je letio iz Splita za Veliku Britaniju sa flašom Jagermeistera, koji su mu stjuardese oduzele na samom ulasku.

No, to ga nije spriječilo da izvuče drugu bocu alkohola, te se nastavi opijati. Britanac je tokom čitavog leta pravio nered, vikao je, uznemiravao ostale putnike i odbijao je vratiti se za svoje sjedište, javlja Jutarnji.hr. Kad su mu zaprijetili da će ga prijaviti policiji, uzvratio je prijetnjom stjuardesi fizičkim nasiljem.

Na britanskom tlu ga je dočekala policija. Tužiteljica Heather Gilmore otkrila je na saslušanju Hedgesovu prošlost prepunu kriminalnih radnji, incidenata i nedoličnog ponašanja u alkoholiziranom stanju, a jednom prilikom je čak i utrčao na stadion za vrijeme nogometne utakmice.

Hedges je u Hrvatsku zajedno sa četvoricom prijatelja otputovao radi jednog muzičkog festivala, a navodno su bili razočarani lošim i skučenim smještajem, što je rezultiralo nervozom i u konačnici sukobom među prijateljima.

Kad je prilikom leta čuo da ga dvojica od njih ogovaraju, napravio je incident. Braniteljica je pokušavala opravdati svog klijenta činjenicom da zbog alkoholiziranog stanja nije znao šta radi, te je napomenula kako je Hedges poslao e-mail izvinjenja aviokompaniji.

No sudac nije imao previše razumijevanja. U obrazloženju presude istaknuo je kako se optuženi nedolično ponašao za vrijeme cijelog leta, a ne samo u jednom trenutku, te da je konstantno odbijao poslušati upute kabinskog osoblja čime je ugrožavao i ostale putnike.