Srbija
0

Pijani biciklista teško povrijedio policajca

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Saobraćajni policajac Dragan Džavrić nalazi se van životne opasnosti nakon što je zadobio teške povrede kada je sinoć u Smederevu na njega naletio biciklista sa 1,54 promila alkohola u krvi.

Policajac, koji je bio na dužnosti, usljed udara pao je i udario glavom o kolovoz.

Biciklista je priveden i kod njega je prilikom pregleda utvrđeno da ima 1,54 promila alkohola u krvi, rečeno je u smederevskoj Policijskoj upravi.

Povrijeđeni policajac ima teško nagnječenje mozga koje ne zahtjeva operaciju. Pacijent je svjestan i komunikativan i van životne je opasnosti, izjavio je novinarima načelnik Neurohirurgije Urgentnog centra u Beogradu Branko Đurović.

Džavrića će popodne u Urgentnom centru obići ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić koji će posjetiti životno ugroženog saobraćajnog policajca Branka Simića, povrijeđenog na dužnosti 19. jula u Obrenovcu od vozila za čijim je upravljačem bio vozač sa dva promila alkohola.  

Đurović je rekao da je zdravstveno stanje Simića nepromijenjeno, odnosno i dalje je bez svjesti i priključen je na aparate za disanje, ali da ohrabruje činjenica da Simić ima motorne reakcije - savijanje ruku i nogu.