Regija
0

Pijan i naoružan tražio od komunalca da ga vozi pred Sabor

SRNA
Zagreb (Foto: Arhiv)
Zagreb (Foto: Arhiv)
Pijan muškarac oteo je u Zagrebu kamion gradske čistoće i uz prijetnju pištoljem naredio komunalnom radniku da ga vozi pred Sabor, ali je vozač uspio da pobjegne.

Policija je privela nasilnika, a tri radnika, koji su skupljali smeće, zbog šoka su uzeli slobodne dane, prenose hrvatski mediji.

Sve se odigralo juče ujutro pred kućom tridesetdevetogodišnjeg muškarca za kojeg je policija potvrdila da je bio pod dejstvom alkohola.

On je prvo zapucao iz automobila, a zatim izašao na put i naoružan ušao u kamion gradske "Čistoće". Pred vozačem je "repetirao" pištolj i s metkom u cijevi zatražio da ga vozi pred Sabor.

Vozač je iskoristio trenutak nepažnje i iskočio je iz kamiona koji je nastavio da se kreće niz ulicu, ali se nakon 50-ak metara ugasio.

Ubrzo je stigla i policija pa je nasilnik, od ranije poznat zbog krađa i sukoba, odveden u policijsku stanicu.

Šef komunalnih radnika Zdravko Stoilković ispričao je da je vozač iskoristio trenutak nepažnje napadača i iskočio iz kamiona, te upozorio drugu dvojicu da bježe.

On je rekao da je napadač pokušao da vozi kamion, ali da ga nije znao upaliti kada se ugasio.

Prilikom pretresa napadačevog stana policija je pronašla više od 200 grama marihuane i zasad od 45 stabljika indijske konoplje. Droga, pištolj i 80-ak metaka su zaplijenjeni.