|

Petru Ćiriću 15 godina zatvora zbog zločina na "Ovčari"

Petru Ćiriću 15 godina zatvora zbog zločina na "Ovčari"
0
S
SRNA
25.11.2014. u 16:03
6
komentara
0

dijeljenja
Petru Ćiriću 15 godina zatvora zbog zločina na "Ovčari" Apelacioni sud u Beogradu
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio nekadašnjeg pripadnika Teritorijalne odbrane Vukovara Petra Ćirića na 15 godina zatvora zbog učešća u ratnom zločinu na farmi "Ovčara" u novembru 1991. godine.
Ćiriću je u tu kaznu uračunata i kazna od deset godina koja mu je izrečena pravnosnažnom presudom Okružnog suda u Novom Sadu.

Apelacioni sud je usvojilo žalbu tužioca za ratne zločine i preinačio kaznu iz prvostepene presude kojom je Ćirić bio osuđen na 20 godina zatvora.

U odluci koja je objavljena na internet stranici suda naglašava se da su osnovani navodi žalbe Tužilaštva da je prvostepenom presudom povrijeđen krivični zakon, jer je prvostepeni sud odlukom o krivičnoj sankciji povrijedio zakon na štetu okrivljenog izričući mu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, dok u skladu sa zakonom, jedinstvena kazna nije mogla preći 15 godina.

Optužnica je Ćirića teretila da je povređivao i ubijao zarobljenike na poljoprivrednom dobru "Ovčara" kod Vukovara, zajedno sa još 10 optuženih koji su ranije osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, kao i više nepoznatih osoba.

Za ubistvo više od 200 hrvatskih civila, Tužilaštvo za ratne zločine do sada je optužilo 20 osoba. Od tog broja, njih 15 je pravosnažno osuđeno na ukupno 207 godina zatvora, dok je petero oslobođeno optužbi.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...