Regija
0

Petero mrtvih u saobraćaju u Hrvatskoj

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Mario Novak /47/ ubio se sinoć u Ludbregu kod Varaždina, bacivši se pod voz - javljaju hrvatski mediji.

Njegovo tijelo je prebačeno na Odjeljenje patologije varaždinske bolnice, a motivi samoubistva nisu poznati.Protiv Novaka se na varaždinskom sudu vodi sudski postupak, jer je prošle godine skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo muzički publicista i istoričar umjetnosti Darko Glavan.

Hrvatski mediji javljaju da je noćas poginula i sedamnaestogodišnja djevojka na pruzi u Čakovcu, kada je na nju naletjela lokomotiva.

Djevojka je u 23.45 časova prelazila prugu ispod nadvožnjaka na prelazu koji često koriste srednjoškolci na putu do Gimnazije i Ekonomske škole. Mašinovođa voza koji je udario maloljetnicu policiji je izjavio da je djevojka prvo prešla šine, ali se u jednom trenutku odlučila vratiti na prugu. U tom trenutku ju je udarila lokomotiva putničkog voza.

Hrvatski mediji javljaju da su i dva muškarca poginula jutros u dvije teške saobraćajne nesreće kod Šibenika.

Nesreća se dogodila u 3.35 časova na putu od Šibenika prema Vodicama kada je vozač motocikla udario u automobil. Od siline udarca motor je sletio s ceste, a motorista i njegov suvozač sletjeli su s motora. Suvozač je poginuo na licu mjesta.

Nekoliko sati kasnije, u 6.20 časova na Ražinskoj petlji na jugoistočnom prilazu Šibeniku, nedaleko od mjesta prve nesreće, smrtno je stradao vozač automobila "seat ibica". Iz još nepoznatih razloga atomobil je sletio s puta i udario u stub rasvjete. Četvoro ljudi iz automobila je povrijeđeno.
U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se oko 5.00 časova dogodila u Puli poginuo je 22-godišnji vozač motora ''pijađo''. Zbog prevelike brzine mladić je u krivini izgubio kontrolu nad motorom i udario u ivičnjak.

Motor je s puta proklizao na travnatu površinu i udario u stablo. Od njega se odbio i završio na drugoj strani puta. Mladi je vozač zadobio teške tjelesne povrede od kojih je nešto kasnije preminuo u pulskoj bolnici.