Ko je na slikama?
0

Petar Glumac: Radovan je preuzeo moj lik

Sarajevo-x.com
Beogradska Politika u današnjem izdanju donosi priču o 78-ogodišnjem nadriljekaru iz vojvođanskog sela koji tvrdi da je zločinac Radovan Karadžić preuzeo njegov lik.

Petar Glumac, kako se starac zove, tvrdi da je on zapravo osoba o kojoj piše štampa kao o Peri koji je "liječio" u Austriji i Italiji, te da je dugogodišnji haški bjegunac ukrao "njegov lik i energiju".

Svojevrsnu "potvrdu o zamjeni identiteta" dala je u subotu navečer austrijska policija, saopštivši da lani privedeni Petar Glumac nije Karadžić već da je riječ o velikoj sličnosti ova dva lika, piše Politika.

"Nosim naočale, imam dugu sijedu bradu, brkove i kosu koju vezujem u rep," ispričao je Glumac i rekao da je fotografija koja ovih dana skruži po nekim austrijskim medijima i sajtovima, ustvari njegova.

Objasnio je da je on nadriljekar sa dugogodišnjim stažom, da ima hrvatski i srpski pasoš i da živi u Banatskom Novom Selu blizu Pančeva.

Navodi da je jedina razlika između njegove i Karadžićeve kose u trenutku hapšenja u tome što on svoju vezuje u pušten rep.

Brat i branilac Karadžića su jučer posjetili u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu gdje su se zadržali duže od dva sata, a po izlasku nisu željeli dati nikakve izjave novinarima.

"Na izričit zahtjev Radovana Karadžića ne mogu ništa da vam kažem," rekao je njegov advokat Vujačić ulazeći u automobil.