Regija
0

Pet godina zatvora zbog napada na novinarku "Dana"

SRNA
Podgorica
Podgorica
Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom su Nikšićani Vukašin Đurđevac, Milovan Gardašević, Zoran Abramović, Vladimir Mitrović i vlasnik Firme za pogrebne usluge "Narcis" Željko Miletić osuđeni na ukupno 61 mjesec zatvora, odnosno, pet godina i mjesec dana zbog prebijanja novinarke lista "Dan" Lidije Nikčević.

Ovom prilikom, Viši sud je potvrdio oslobađajuću presudu šestom optuženom u ovom predmetu Nikoli Bulatoviću, piše "Dan".

Prvostepenu presudu donio je sudija Osnovnog suda u Nikšiću Ivan Perović koji je proglasio krivim petoricu Nikšićana, od njih šest, koje su teretili da su organizovali napad i brutalno prebili novinarku "Dana".

Na kaznu zatvora u trajanju od petnaest mjeseci osuđen je Miletić, koji je u ovom predmetu označen kao inicijator tog djela, jer je platio da se organizuje i izvrši napad na Nikčevićevu.

Kazna od trinaest mjeseci zatvora određena je Abramoviću, a po jedanaest mjeseci zatvora dobili su Mitrović, Gardašević i Đurđevac.

Nikčevićeva je prebijena 3. januara prošle godine oko 19.00 sati ispred dopisništva lista u Nikšiću, a nakon tromjesečne istrage policija je identifikovala i uhapsila okrivljene 27. marta.