Izazvao reakcije
9

Pernar savjetovao sugrađaninu da liječi kašalj izdojenim mlijekom i vitaminom C

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Zastupnik u hrvatskom Saboru Ivan Pernar ne prestaje šokirati u javnosti. On je danas izazvao brojne reakcije zbog savjeta jednom sugrađaninu na Facebooku koji se žalio na gripu i kašalj.

Pernar je, naime, na svom Facebook profilu objavio kako mu se javio čovjek iz Splita.

"Imao je simptome početka gripe i nije znao što napraviti. Međutim, ključna je bila njegova sestra koja prati moju stranicu i koja mu je rekla da pogleda moj video o vitaminu C. Čovjek je pogledao, otišao u DM, kupio vitamin C i uzeo ga u tri mega doze do sad - čak pola čajne kašike po dozi, ja preporučujem trećinu. Veli da se osjeća puno bolje i nema nikakvih nuspojava. Uglavnom, požalio se da mu najmanji sin ima problema s kašljem, a još doji i veli da je rekao ženi da i ona pije vitamin C. Rekao sam mu da postoji jednostavnije rješenje da na vrh kašike stavi vitamina C unutra i tri put ako tako napravi kašalj je gotov", napisao je Pernar.

U novom novom se zapitao zašto su mediji skočili na njega zbog toga jer je preporučio ljudima vitamin C za liječenje prehlade i gripe.

"Otiđite na Google, upišite vitamin C, gripa ili prehlada, samo zbrojite dva i dva. Pogledajte istraživanja! Nobelovci su ih radili, nisam ih se ja dosjetio", napisao je on.